Restaurace

Restaurace s otevřenou kuchyní zaměřená na sezónní a české suroviny
Kontakt
+420 733 538 081
restaurace@hotelperk.cz
Úterý–pátek
Sobota
Neděle
7.00 – 22.00
11.00 – 22.00
10.30 - 14.00
17. listopadu 413/1, Šumperk
MENU
úterý-pátek 11-21 hod. | sobota 11-21 hod.
PŘEDKRMY - vyberte si a ochutnávejte
Kváskový chleba na ohni 1 | 3 | 7 | 10kořeněné máslo se sádlem, náš taveňák z farmářského sýru, pažitka
95
Tatarák 1 | 3 | 7 | 10topinka nebo smažené brambory, hořčičná majonéza, šalotka, okurky, iberico špek
235
Chlebová placka na ohni 1 | 3 | 7 krémová bryndza, sušený žloutek, pecorino, černý pepř
168
Polévka z medvědího česneku 3 I 7 I 8 I 9pošírované vejce, mandle, hrášek
138
Dvě | čtyři lokše 1 | 4se smaženým nakládaným kaprem, rebarbora, listová petržel s červenou cibulí a koprem
186 | 234
Chřest na ohni 3 I 7 I 8holandská omáčka, lískové ořechy a uzená paprika
188
ČESKÁ AVANTGARDA s úctou, ale moderně
Řízek z králíka 1 I 3 I 7 I 9 I 10jarní krémová omáčka z libečku a špenátu, grilované brambory a ředkvičky, kyselá šalotka
365
Koprovka 1 I 3 I 7s plněným houbovým knedlíkem, nakládané houby, hnědé žampiony, sušený žloutek
295
Vepřový jazyk na víně 7 I 9 pečená mrkev, hrášek se slaninou a bramborová kaše
295
Špecle 1 I 3 I 7 I 10Pěna z olomouckých tvarůžků, bramborová sláma, kedlubna na kyselo, hořčičné semínko
249
Segedín 1 I 3 I 7 I 9 Vepřový bok s kůží v bao knedlíku, krémová omáčka, jarní cibulka a zakysaná smetana
295
Trhané kuře na smetaně 1 I 3 I 7 I 9 I 10pečená srdíčka a játra, krémová tarhoňa s čerstvým libečkem
295
GRIL JOSPER - grilujeme na dřevěném uhlí
Steak z hovězí loupané plece 7 I 9omáčka se zeleným pepřem, hnědé žampiony
498
Jeseter 4 I 7rybí máslová omáčka s fenyklovým zelím
293
Kuřecí stehno z grilu 7 I 9celerové pyré a kuřecí omáčka
249
Kýta a karbanátek z jehněčího 3 I 7 grilovaná cibule, holandská omáčka
292
PŘÍLOHY - servírujeme samostatně
Salát malý I velký 1 mátový dresink, lilek, kandovaný citron a kroupový chips
95 | 228
Smažené lisované brambory 7sůl s uzenou paprikou
95
Kaše s pažitkou 7a křupavé brambory
96
Grilovaná sezónní zelenina 9sypaná naší vegetou
95
SLADKÉ z vitríny nebo z kuchyně
Naše zmrzliny | Sorbety Dle denní nabídky
76
Kokina 1 | 3 | 7set tří malých sladkých jednohubek
146
OCHUTNEJTE PERK
Pětichodová ochutnávka naším menu
899
SNÍDANĚ
pondělí-pátek 7-10 hod.
Snídaně formou bufetu
Široká nabídka jídel i nápojů v ceně
Dospělí
350
Děti do 15 let
200
BRUNCH
Neděle 10.30-14 hod.
Menu
Knedlík ve vajíčku à la smaženka 1 I 3 I 7 pažitka, čerstvé ředkvičky a hořčičná majonéza, nakládané okurky
169
Ham’ n ‘eggs 1 I 3 I 7 I 10tři vejce, šunka od kosti, nakládaná hořčice a hlíva ústřičná, kváskový chleba
169
Hovězí vývar 1 I 3 I 7 | 9kořenová zelenina, žebro, celestýnské nudle, libeček a lahůdková cibulka
166
Salát 1 listy salátu a mátový dresink, pečený lilek, kandovaný citron a kroupové chipsy
228
Trhané hovězí hrudí 6 I 7 I 9 I 10 I 11kimchislaw salát s dýní, lisované smažené brambory, jarní cibulka a koriandr
295
Kachní stehno 1 I 3 I 7 I 9 I 10opečený karlovarský knedlík, šípková omáčka, řepové zelí a kaštany
385
Jsem rád, že se můžu podílet na nové kapitole gastronomie v Jeseníkách. Vytvoření kuchyně v PERKu je pro mě další výzvou a návratem do rodného města. Ve spolupráci s místními dodavateli vám připravíme menu, které Vás bude bavit. Naše jídla spojují české suroviny a současné trendy gastronomie.

Cukrárna
Sladká dvoutečka
Od úterý do soboty vám servírujeme dezerty z naší cukrárny, kterou vede šéfcukrářka Pavla Krmelová. Nechte se rozmazlovat sladkou nabídkou postavenou na českých ingrediencích nebo si objednejte krásný dort pro výjimečnou příležitost. K dezertům vám připravíme výběrovou kávu z šumperské pražírny Pikola.